Atasözleri Sözlüğü

Laf Torbaya Girmez Atasözü Anlamı

12.03.2021
125
Laf Torbaya Girmez Atasözü Anlamı

Laf Torbaya Girmez Atasözü Anlamı

Hayatta telafisi olmayan birtakım olaylar, haller ve hareketler vardır. Bunlardan birisi de ağızdan çıkan laflardır. Dünyanın bin bir türlü hali ve insanoğlunun da tıpkı dünya gibi bin bir türlü ruh hali vardır. Bu hallerde ağızdan çıkan laflara çok dikkat edilmelidir. Çünkü laf bir kez ağızdan çıkar ve çıktıktan sonra artık geriye alınması çoğu zaman pek mümkün olmayacaktır. Bu nedenle kelam etmeden evvel gerekirse bin defa düşünülmelidir. Çünkü laf ağızdan çıktığında artık gizli saklı kalmaz ve herkes tarafından duyulur. Söz ağızdan çıktığında artık kişi o sözün esiri olur. Eskiler bu durumu anlatmak için “mutlu haber aldığında vaatte bulunma öfkelendiğinde de kötü kelam etme” tarzında harika bir telkinde bulunmuşlardır.

Gündelik hayatın içerisinde her an her şey değişebiliyor. Çok mutlu iken bir anda mutsuz olabiliyorken çok mutsuzken de bir anda mutlu olabiliyoruz. Tüm durumlarda ağızdan çıkacak laflara son derece özen gösterilmesi önemli bir husustur. Artık laf ağızdan çıktığında geri dönüşü yoktur. Ya o laf edilmeyecekti ya da edildiyse de sonuçlarına hazırlıklı olunacaktır. Bu sebepten ötürü çok dinleyip az konuşmak her zaman daha çok fayda sağlayacaktır.

Laf Torbaya Girmez Atasözü Kısaca Anlamı

Kişinin ağzından bir söz çıktın mı artık telafisi veya geriye alınması söz konusudur. Söylenen kelam etraftakiler tarafından duyulur, artık gizli saklı değil aşikârdır. Bu nedenle bir laf söylenmeden evvel iyice düşünüp ona göre söylemek gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.