Atasözleri Sözlüğü

Yazın Gölge Hoş, Kışın Çuval Boş Atasözünün Anlamı

16.08.2022
251
Yazın Gölge Hoş, Kışın Çuval Boş Atasözünün Anlamı

Yazın Gölge Hoş, Kışın Çuval Boş Atasözünün Anlamı

Yazın gölge hoş kışın çuval boş sözünün anlamı, gerektiğinde yani zamanında çalışmadan, yatarak ve tembellik etmenin o an için zevk verebileceğini ama çalışılmadığı için ileriki zamanlarda sıkıntılar getireceğini zorluklar yaşatacağını anlatan bir atasözüdür.

Yazın Gölge Hoş, Kışın Çuval Boş Atasözü ile İlgili Kompozisyon

Çalışmak çoğu kişiye sıkıcı ve bunaltıcı gelmektedir. Yatmak, tembellik etmek, gezmek daha hoşnut verici aktiviteler olabilir ama bu bize bir kazanç sağlamaz aksine bizi sıkıntıya sokar. Bu yüzden her şeyin bir zamanı vardır ve bu zamana uymak çok önemlidir. Bu düzene söylenmiş en güzel söz ise yazın gölge hoş, kışın çuval boş sözüdür.

Genelde yaz günleri çalışma emek sarf etme günleridir. Çünkü yazları çalışılmalı ki kış geldiğinde yiyecek bir yemek giyilecek bir kıyafet olsun. Ama yazları çalışmadan gezen, eğlenen zamanında emek vermeyen kişiler kış geldiğinde yani gün geldiğinde sıkıntıya düşecekleri aşikârdır. Bu konuya en doğru örnek ise kesinlikle ağustos böceği ve karınca hikayesidir. Yazları yatan, saz çalan Ağustos böceği kışın açlık ile sınanıp, yazları durmadan çalışan karıncadan yemek istemek durumuna düşer.

Sonuç olarak bu durumlara gelmemek adına öncelikli olarak işlerimizi halletmek ve emeklerimizi en doğru şekilde harcayarak kışa çuvalımızı doldurmalıyız ki zamanı geldiğinde mükâfatları alıp ağustos böceği durumuna düşmeyelim.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.